Dobogókő Sícentrum


Budapesthez legközelebb Dobogókőn sportolhat felvonóval ellátott, kezelt sípályákon. Síközpontunkban jelenleg két pályával és egy tányéros felvonóval várjuk síelő sporttársainkat.

Dobogókő Sícentrum - pályatérképDobogókő pályatérkép (a sítérkép kattintással nagyobb méretben is elérhető)

A dobogókői sípályák

  • 1. pálya: hossza 860 m, szintkülönbsége 168 m - a felső része meredek, csak gyakorlott síelőknek ajánljuk, az alsó szakaszon kezdők oktatása is lehetséges.
  • 2. pálya: hossza 1260 m, szintkülönbsége 168 m - a felső része szerpentin út az erdőben, melynek fordulói kezdőknek nehézséget okozhatnak, az alsó fele lankás, a felvonóhoz vezető összeköttetésig széles, kezdők gyakorlására is alkalmas - Figyelem: Ezen pálya felső szakasza a 2017-2018-as szezonban sem használható!

További képek sípályáinkról >>                                               További képek a pályakezelésről >>

Sífelvonó

Jelenleg egy tányéros felvonóval szolgáljuk ki a síelőket, amelyből a kezdők a táv felénél (közvetlenül a 7. oszlop után) szállhatnak ki, hogy a számukra megfelelő lankásabb pályaszakaszon gyakoroljanak.

További képek a sífelvonóról >>

Felvonó és sípályahasználat (kivonat):

  • A felvonó csak megfelelő sítudással/snowboardtudással használható. Kérjük, ameddig nem elég biztos a léctartása (első néhány óra, esetleg nap) addig felvonó nélkül gyakoroljon!
  • A felvonóból kiesés esetén a vonszolót azonnal el kell engedni és a nyomvonalát a lehető leggyorsabban pálya irányában elhagyni. Visszakapaszkodás nem megengedett!
  • A tányéros felvonó húzólift, egyenes lábakkal párhuzamos léctartással használható, ráülni, szlalomozni nem lehet.
  • Dohányzás a Sícentrum egész területén szigorúan tilos!
  • Szánkóval vagy kutyával a Sícentrum területére lépni tilos. Ennek értelmében a pálya tetejére, nézelődéshez sem hozható be szánkó, hiszen egy véletlen elszabaduló szánkó komoly balesetveszélyt okozhat!

Amennyiben most ismerkedik a síeléssel vagy a tányéros felvonó használatával, kérjük, olvassa el részletesen a következő oldalt: Sípálya és felvonóhasználat bővebben + videó segédanyag  >>

További szolgáltatásaink:

Síkölcsönzés a sífelvonó felső állomása és a sípálya között található zöld faháznál lehetséges - bővebben >>

Étkezés a Zsindelyes Vendéglőben, pályaszállásfűtött jurtákban lehetséges

Aktuális információink, hójelentés:

A síszezon alatt honlapunk nyitó oldalán található.

Hírlevél:

Mivel sokszor előfordul, hogy Budapesten és Esztergom környékén plusz fokok vannak, esetleg az eső is esik és senki nem gondolná, hogy onnan fél órára a jobban tájékozottak síelnek Dobogókőn, ezúton ajánljuk figyelmedbe hírlevél szolgáltatásunkat.

Nincs más dolgod, mint beírni e-mail címedet ezen honlap bal felső sarkánál található mezőbe, a felirtakozásra kattintani és a beérkező üzenetben a megerősítés linkre kattintani, hogy mindig értesülj, ha Dobogókőn üzemel a sípálya.

Ha nem kapnád meg megerősítő levelünket, kérünk nézd meg a spam mappádban és kattints üzenetünk megtekintésekor a "nem spam" gombra. Köszönjük!

Ajánlatunk:

Szállás Dobogókőn, egy különleges helyen, egész évben használható fűtött jurtákban >>

Étkezés Dobogókőn a Makovecz Imre tervezte Zsindelyes Vendéglőben >>

Rendezvények Dobogókőn a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány szervezésében >>

Kirándulások Dobogókőn és környékén >>

Dobogókő Sícentrum a facebook-on

Zsindelyes Vendégház a facebook-on

Egy kicsit ezzel is segítheted a Dobogókőért Közhasznú Alapítvány munkáját: